Hoca, Meslektaş, Hemşire ve Hasta Yakını ile İlişkiler
Amacının asistanlık eğitiminde çalışanlarla baş etmek olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın şunları söyledi: “Tıpta öğrenilmesi gereken bilgi, kullanılması gereken teknoloji ile teşhis ve tedavi edilmesi gereken hasta yoğunluğu giderek artıyor. Öte yandan her zaman var olan hoca, meslektaş, hemşire ve hasta yakını ile ilişkiler ve tabii hekimin özel yaşamı gibi etkenler değişmiyor. Bir asistanın aslında eğitim ve deneyim elde etmesi gereken asistanlık döneminde tüm bu etkenlerle baş etmesi gerekiyor. İster cerrahi, ister dahili veya temel dal, hepsinde asistan olmanın belli zorlukları ve sorunları yaşanıyor. Ancak her zorluk ve sorunla başetmenin de yolları mutlaka bulunabilir.
“Kitap, Sorunlardan Çok Eğitimlerine Odaklanabilmelerini Sağlayacaktır”
Bir uzman hekimin eğitiminin başlangıcı olan asistanlık döneminde bu döneme özgü sorunlarla başetmeyi kolaylaştırmak amacıyla bir kitap çalışması başlattım. Bu kitap çeşitli eğitim kliniklerinde farklı alanlarda ihtisas yapan asistanların deneyimlerini bir araya getirecek, uzun süreli bir anket çalışması şeklinde kurgulandı. Bu deneyimler sonraki kuşaklara ışık tutacak ve yol gösterecek, sorunları daha kolay çözmelerini ve zorluklarla başedebilmelerini, sorunlardan çok eğitimlerine odaklanabilmelerini sağlayacak.
Yaşadıklarını Anlatmak İsteyen Mail Atacak
Bu amaçla bu kitap çalışmasında ihtisas süresince yılda bir anket doldurmak üzere çalışmaya katılmak isteyen tüm dallarda ve tüm eğitim hastanelerinde asistanlığa yeni başlayan veya ilk sene yaşadıklarını hatırlayan ikinci sene asistanları ve deneyimlerini paylaşmak isteyen tüm asistanların aydinpinartr@yahoo.com adresine elektronik mektupla başvurmaları yeterli. Çalışmaya katılanların tüm bilgileri gizli tutulacak.”