SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN!

Sağlıkta Şiddet Haberi Nasıl İşlenmeli?

Sağlıkta şiddete karşı sağlık çalışanlarının simgesi olan Dr. Ersin Arslan’ın abisi Erkan Arslan, “Medya mensupları, sağlıkta şiddet haberi yaparken, okuyucuya şunu sormalı; “Eğer sizin kardeşiniz doktor olsa ve o tedavi edip yardım ettiği hastadan ya da yakınından şiddet görse ne düşünürsünüz?”

Görev yaptığı hastanede bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sembol ismi haline geldi.

17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi olarak görev yapan Dr. Ersin Arslan, ölen bir hastanın torunu tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından Arslan’ın ismi Sağlık Bakanlığı kararıyla görev yaptığı hastaneye verildi.

Halkın Empati Kurması Sağlanmalı
Sağlıkta şiddete karşı sağlık çalışanlarının simgesi olan Dr. Ersin Arslan’ın abisi Erkan Arslan yapılan haberlerden nasıl etkilendi? Bu yaşananlar olurken, en yakınları haberleri izlerken neler hissetti? Erkan Arslan, sağlıkta şiddet haberleri ile ilgili şunları söyledi: “Medya mensupları, sağlıkta şiddet haberi yaparken, okuyucuya şunu sormalı; “Eğer sizin kardeşiniz doktor olsa ve o tedavi edip yardım ettiği hastadan ya da yakınından şiddet görse ne düşünürsünüz?” Halkın empati kurması sağlanmalı.”

“İdarecilerden Hesap Soramıyorlar En Kolay Ulaştığı Sağlık Çalışanına Şiddet Uyguluyorlar”
Şiddet haberlerinin yayınlanmasının şiddet olaylarının oranlarını artırdığını kaydeden Arslan, “Türk Milleti’nde şöyle bir durum var, önceden sağlık konusunda hiç etkisi olmayan insanlar şimdi kendisi idarecilerden hesap soramıyor ve en kolay ulaştığı doktora ve diğer sağlık çalışanlarına şiddet uyguluyor” dedi. 

“İnsanları Aşağılayan Sağlık Çalışanıyla, Derdine Derman Olanı Aynı Kategoride Tutmamalı”
Şiddet vurgulanmadan şiddet haberinin işlenmeyeceğini dile getiren Arslan, “En azından basın bunu doğru ele almalı. Ersin öldü burada ulusal basından birisi, Ersin’in eşine şu soruyu soruyor: “Hamileydiniz değil mi?” Yani basının bakış açısını siz düşünün. Medya doğruları yazmalı. İnsanların hakkını yiyen ve aşağılayan sağlık çalışanıyla, derdine derman olan sağlık çalışanını aynı kategoride tutmamalı. Gerçekleri doğru şekilde yansıtmalı” şeklinde konuştu.