HEDEF EN İYİSİ OLMAK

Mimari yapısı ve sunduğu kaliteli hizmet ile Antalya’da bir numara olmayı planlayan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni atılımlarıyla hedefine her geçen gün yaklaşıyor.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi fiziki ve teknik altyapısı ile ülkemizde ilkler arasında yer alıyor. 15 ana blok ve 4 ara bloktan oluşan hastanenin mimari yapısı ile benzeri olmayan bir yapı. Hastanede yakın zamanda tıbbi genetik laboratuarı için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Dijital ortamda başka hastanelerle vaka konsültesi edilebilecek şekilde organizasyon çalışmaları da sürüyor. Hedeflerinin Akdeniz Üniversitesini geçmek olduğunu belirten Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sadık Özmen, 250 uzman, 50 pratisyen, 5 diş hekimi, 482 hemşire, 156 ebe, 287 yardımcı sağlık personeli ve diğer hizmetlerde de 116 olmak üzere 1310 tane kadrolu personeli bulunduğunu kaydetti. Kış aylarında günlük 12 bin poliklinik sayısının yaz aylarında yarı yarıya düşmesinin sebebini Antalya’nın yerlisinin yaylalara göç etmesinden kaynaklandığını vurgulayan Doç. Dr. Özmen, 186 tane polikliniğe sahip hastanede yatan hasta sayının 600 olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Özmen, “Hastanemiz 86 yataklı yoğun bakım ünitesine sahip bulunmaktadır. Ayrıca hastanemizi modernize çalışmaları içerisinde 30 yeni ventilatör ve 40 monitör alarak, mevcut ventilatör ve monitörleri cerrahi gözlem odalarında değerlendirileceğiz. Tüm kliniklerde ventilatör olmasını hedefliyoruz. Hastanemizi 3. derecede yoğun bakım hizmeti verebilecek hale getireceğiz. Hastanemiz bünyesinde 18 ameliyathane ve 2 sezeryan ameliyathanesi bulunuyor. 12 normal odaya ek olarak 18 oda ve sezeryan ameliyathanesi hazırlık çalışmaları sürüyor. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı 3 semt polikliniğinin hepsi de 24 saat acil hizmeti vermektedir” şeklinde konuştu.

Yenilikler Hızla Devam Ediyor
Eski hastane binasında kullanılabilecek tüm cihazları hastanelerine taşıdıklarını bildiren Doç. Dr. Özmen, eski cihazları yenilemeyi hedeflediklerini vurguladı. Kadın doğum polikliniğinde bir tane ultrason aleti varken tüm polikliniklerde ultrason cihazının olmasını hedeflediklerini ifade eden Doç. Dr. Özmen, “ Anestezi ve kadın doğum bölümleri ayrılarak 24 saat hizmet verilecek şekilde düzenlendi. Medikal onkoloji branşında yeni klinik açılırken, Serebral Palsili (SP) çocuklar için rehabilitasyon odası kuruldu. Fizik tedavide yeterli kadromuz olduğu için ve yaşlı nüfusun yoğunluğundan dolayı yeni cihaz alımı yaparak daha etkin hizmet sunma çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Aşur Aksu Hastanesinde yataklı fizik tedavi hizmeti veriliyor. Yeni alımlar oldukça eski aletlerimizi Aşur Aksu Hastanemize kaydırarak yatan hastaların bekleme süresini azaltılacağız” dedi.

Her hekime bir ofis olacak şekilde projelerin başladığını vurgulayan Doç. Dr. Özmen, mekanların yapılırken planlanmasında düzenin tam olarak oturmadığını ancak zamanla düzenli hale getireceklerini kaydetti. Hasta odalarının çoğunluğunun tek yataklı olduğunu bunu aşırı talebi karşılamak için bazı bölümler de iki yataklı yapmak zorunda kalındıklarını belirten Doç. Dr. Özmen, her oda da tuvalet, banyo, kurutma makinası ve LCD TV bulunduğunu söyledi. Hastanenin otopark ve çevre düzenlemesi yapılarak, depo numaralandırılması ve ambarın düzenlenmesi yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Özmen, çamaşırhane ve sterilizasyon ünitesinde yenilikler yapıldığını aktardı.
Tam gün yasasına olumlu baktıklarını böylece hekimlerin tek iş yeri olarak daha verimli hizmet sunacağını vurgulayan Doç. Dr. Özmen, bunun yanı sıra hastanelerine genç ve dinamik personellerin atamasını istediklerini belirtti.