“DAHA ÇOK ÜRETMELİYİZ!”

Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası tarafından TÜYAP Expomed Labtek 2009 Fuarında verilen III. Ulusal Tıbbi Cihaz yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Daha Çok Üretmeliyiz” Ulusal Tıbbi Cihaz Yarışması sonucunda ödüller 5 Mart tarihinde TÜYAP Labtek Expomed 2009 Fuarında sahiplerini buldu. TÜYAP’ın desteğiyle Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS)’in gerçekleştirdiği yarışma sağlık alanında, hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan, ilaç haricinde her türlü tıbbi cihaz ve sarf malzemesi olarak yeni teknolojilerin geliştirilmesine yönelik projeleri sektöre kazandırmayı amaçlıyor.

Geniş katılımla gerçekleşen ödül töreninde SEİS Yönetim Kurulu üyeleri, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Grup Başkanı ile sektör temsilcisi derneklerin başkanları katıldı. SEİS Genel Sekreteri Av. Refika Eser ve SEİS Başkanı Metin Demir açılış konuşması yaptı.

Stomakit projesi ile birincilik ödülünü kazanan Özlem Bekteş TÜYAP tarafından verilen ödülü TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İnal’ın elinden aldı. Dr. Mustafa Uysal, Prof. Dr. Bülent Oktay ile Özlem Bekteş’in birlikte yürüttüğü projede, Stoma bakım/pansumanlarında uygulayıcı farklılıklarını minimize ederek, bakımda standardizasyon sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Yarışmanın ikinciliğini Uyku Bozuklukları Araştırmaları için Akustik Sistem Tasarımı projesi ile Mustafa Çavuşoğlu ve Yrd.Doç. Dr. Mustafa Kamaşak aldılar. Ödülü Jüri Başkanı Prof. Dr. İnal Güler’den alan Yrd.Doç. Dr Kamaşak, Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikasının projelerine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Yarışmanın üçüncülük ödülünü ise Mekatronik Mandibular Distraktör projesi ile Doç.Tbp.Alb. Serdar Öztürk ve Rıfat Uğurlutan’ın oldu. Ödülü Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Paç’ın elinden alan Rıfat Uğurlutan, ödül almaktan onur duyduğunu söyledi. Bu çalışmada hedefleneni Doç.Tbp.Alb Öztürk şöyle açıkladı: “Doğumsal deformiteler, ateşli silah yaralanmaları, kesici delici alet yaralanmaları ve travma sonucu ortaya çıkan alt çene (mandibular) doku kayıplarının tedavisinde kullanılan yöntemler vardır. Kullanılan yöntem olan mekanik distraktörlerin yerini alması hedeflenen mekatronik bir yapı ile hastanede kalma süresini kısaltacak.”