SAĞLIKTA ŞİDDET HABERİ YAPANLAR EĞİTİM ALMALI

Sağlıkta Şiddet Haberi Nasıl İşlenmeli?

Sağlıkta şiddet haberinin  film senaryosu gibi özendirici olmaması gerektiğini belirten Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hamit Hancı, “Bu konuda haber yapanlar belli eğitimlerden geçmeli” dedi. 

Sağlıkta şiddet haberleri ile  ilgili olarak adli tıp uzmanları farklı bir bakış açısı sunuyor. Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddetin medyada işlenen haberlerin doğu şekilde ele alınması ile azalacağını  belirten Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hamit Hancı, “Sağlıkta şiddet haberi magazinsel ve özendirici olmamalı. Şiddet haberleri  ayrıntılı olarak verildikçe, sağlıkçıya şiddet artıyor.  Hem de bu haberlerden nasıl şiddet uygulanacağı öğreniliyor. En kötüsü de şiddet toplumda kanıksanıyor” dedi.

Sağlıkta Şiddet Haberi Film Senaryosu Gibi Özendirici Olmamalı 
Şiddet vurgulanmadan şiddet haberi işlenmesinin haberci açısından mümkün görünmediğini söyleyen Hancı, “Şiddet ve türü belirtilmeli. Ancak bir film senaryosu gibi özendirici olmamalı. Bu konuda haber yapanlar belli eğitimlerden geçmeli” diye konuştu. 

Krizde Halkın Haber Alma Ve Gelişmelerden Bilgi Edinme İhtiyacı Karşılanmalı
Kriz anlarında sağlık kurumundan bir personelin basın sözcüsü olarak görevlendirilmesi gerektiğini belirten Hancı, şunları söyledi: “Krizde basının ve dolayısıyla halkın haber alma ve gelişmelerden bilgi edinme ihtiyacının karşılanması, yanlış yorum ve spekülasyonların önlenmesi açısından bu uygulama çok faydalı ve gerekli olmaktadır. Basın da krizi bir reyting aracı olarak görüp abartmak yerine sade bir şekilde vermeli. Kışkırtıcı olmamalı.”