ECZACILARA ONLİNE EĞİTİM

Türk Eczacılar Birliği (TEB), Novartis ilaç firması desteğiyle eczacılık mesleğinin gelişimini sağlamak ve eczacıların mesleki yeterliliğini arttırmak amacıyla yeni bir projeye imza attı. “TEB- E-ON, Eczacılar için Online Eğitim Platformu” projesi çerçevesinde hazırlanan “Uzaktan Eğitim Modülleri” sayesinde eczacılar, mesleki eğitim modülleri, kişisel gelişim eğitim modülleri ve bilişim teknolojileri eğitimlerine kolayca ulaşabilecek.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) ve Novartis’in desteğiyle, eczacıların meslekî bilgilerini sürekli güncellemelerine, mevcut bilgilerini tazelemelerine ve kişisel kapasitelerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla; “TEB-E-ON, Eczacılar için Online Eğitim Platformu” projesini hayata geçiriyor. TEB-E-ON,Eczacılar için Online Eğitim Platformu”projesinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına sistem sunum ile anlatıldı.

Eczacıların mesleki yeterliliğinin geliştirilmesi, ilaç eczacılık hizmetlerinin görünürlülüğünün pekiştirilmesi amacıyla “Sürekli Mesleki Gelişim” felsefesi çerçevesinde çeşitli meslek içi eğitim programları düzenleyen TEB, bu anlamdaki çalışmalarını geliştirmeye “Uzaktan Eğitim” sistemiyle devam ediyor.

“Mesleki Eğitim Modülleri”, “Kişisel Gelişim Eğitim Modülleri” Ve “Bilişim Teknolojileri Eğitimleri”
İnternet üzerinden sağlanan bu sistemle; öğretici ve öğrenenin fiziksel olarak farklı mekânlarda olduğu, öğrenmeyi kendi hız ve kapasitelerine göre planladıkları, geniş bir teknoloji yelpazesi kullanarak verimli ve kaliteli bir şekilde öğrenme-öğretme etkinliklerini sürdürebilecekleri bir ortam yaratılıyor. Eğitimdeki tüm sınırları, duvarları ortadan kaldırması hedeflenen bu sistemle isteyene, istediği yaşta, istediği yer ve zamanda öğrenme olanağı sağlamak amaçlanıyor. Zengin görsel materyal kullanımı ve eşzamanlı-farklı zamanlı uygulama olanakları sağlayan bu sistem “mesleki eğitim modülleri”, “kişisel gelişim eğitim modülleri” ve “bilişim teknolojileri eğitimleri” olmak üzere üç ana başlık altında toplanıyor. “Akılcı İlaç Kullanımında Eczacının Rolü”, “Hipertansiyon ve Eczacının Rolü”, “İletişim Sanatı”, “Profesyonel Hayatta Etki İçin Kişisel İmaj” ve “Stres ile Başa Çıkma Yöntemleri” gibi konuları kapsayan bu eğitim modülleri aynı zamanda tüm katılımcılara, Excel ve Word Programlarının en güncel versiyonlarını etkin ve verimli bir şekilde kullanabilme yetisi kazandıracak teknik bilgiler de içeriyor

www.eczacilikakademisi.org
www.eczacilikakademisi.org internet adresinden ulaşılabilecek eğitim modüllerinden her eczacı kendi şifresi aracılığıyla yararlanabilecek. Kullanıcılar, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkacak eğitimler arasında istediklerini seçerek sesli ya da görüntülü olarak bilgi edinebilecek. Animasyonlar aracılığıyla ilgi çekici hale getirilen modüller, sesli dinleme olanağının olmadığı durumda alt yazılarla da takip edilebilecek. Tüm bu eğitim modüllerine sadece bir kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilecekler.

“Eczacılarımızın Meslekî Bilgilerini Sürekli Güncellemelerine Ve Kişisel Kapasitelerini Geliştirmelerine Yardımcı Olacak”
Akılcı ilaç kullanım ile hipertansiyonda eczacının rolü, iletişim sanatı, profesyonel hayatta etki için kişisel imaj ve stresle başa çıkma yöntemleri gibi konuları kapsayan eğitim modüllerinin, eczacıların görevlerini yerine getirirken daha etkin olmalarını sağlayacağını ifade eden Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, “Eczacılık mesleğinin gelişmesi, eczacıların mesleki yeterliliğinin arttırılması ve mevcut bilgilerinin güncellenmesi amacıyla Sürekli Meslekî Gelişim felsefesi çerçevesinde 2002 yılından bu yana meslek içi eğitim programları düzenlemekteyiz. Bu yolda yeni ve önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Eczacılarımızın meslekî bilgilerini sürekli güncellemelerine ve kişisel kapasitelerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırladığımız bu proje gelişmeye ve kendini yenilemeye devam edecektir.” dedi. Eczacılar için uzaktan eğitim projesinin eczacılık mesleğine ve toplum sağlığının iyileştirilmesine büyük katkı sunacağını ifade eden Çolak, “bu projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Novartis’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

“ Türkiye’de Her İl ve İlçede Bulunan 25 Bin Dolayında Eczacı Yararlanabilecek”
Novartis Türkiye Başkanı Güldem Berkman da Türkiye’de her il ve ilçede bulunan 25 bin dolayında eczane bulunduğunu belirterek, eczacıların hastalarla birebir ilişki kurması açısından, akılcı ilaç kullanımı başta olmak üzere bir çok konuda danışmanlık yapabileceklerini dile getirdi. Berkman, “Bilişim ve teknolojinin sürekli gelişmekte olduğu günümüzde, her konuda olduğu gibi eğitimde de önemli dönüşümler yaşanıyor. İnternet sayesinde dünyanın her yanına kolayca ulaşabildiğimiz bu dönemde mesleki eğitim sistemlerinin kolay ulaşılabilir ve pratik olması büyük önem taşıyor. Çağın gerekleri göz önünde bulundurularak hazırlanan bu proje ile eczacılık mesleğine önemli katkılarda bulunulacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Projenin, teknolojinin imkanlarından faydalanılarak hazırlandığını kaydeden Berkman, 2012 yılı sonuna kadar eğitim modüllerinin sayısının 31’e çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Çolak ve Berkman “TEB-E-ON” (Eczacılar İçin Online Eğitim) Platformu Projesinin protokolünü imzaladı.