BİLECİK DEVLET’E EK BİNA

Bilecik Devlet Hastanesine ek binanın açıldığı dile getiren Hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Karataş, hastaneyi daha da genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

17 yıldır çalıştığı hastanede, 5 yıldır başhekimlik yapan Başhekim Op. Dr. Mehmet Karataş, 155 yataklı hastanenin Haziran ayı poliklinik sayısı 23 bin 640 olduğunu dile getirdi. Günlük yatan hasta sayısının 60 olduğunu ancak aylara göre bu sayının değiştiğini vurgulayan Op. Dr. Karataş, 260 personel ve 130 hizmet alımı yoluyla çalışanın olduğu hastanede 32 uzman, 13 pratisyen hekimle hizmet verdiklerini belirtti. Özellikle Göz, KBB ve kadın doğum branşlarında açığın olduğunu dile getiren Op. Dr. Karataş, Tam Gün Yasası ile açığın artabileceğini belirtti.

Op. Dr. Karataş, 1954 yılında 50 yataklı olarak kurulan hastanenin, zamanla geliştiğini kaydetti. Ek binalarının bakım ve onarımı yapılan binada özel hastane konforunda hizmet vereceklerini söyleyen Op. Dr. Karataş, her hekime bir poliklinik sistemine geçtiklerini, ek bina ile toplam 32 poliklinik sayısına ulaştıklarını dile getirdi. Odaların bir ya da iki kişilik banyolu olduğunu vurgulayan Op. Dr. Karataş, refakatçi koltuğu aldıklarını ancak odaların küçük olduğu için yerleştiremediklerine dikkat çekti.

Hizmet Alımı ile MR
2 radyoloji uzmanı bulunan hastanede bu yıl hizmet alımı ile MR hizmeti vereceklerini dile getiren Op. Dr. Karataş, “Aciller için tomografi daha önemli MR ameliyatlar için önem arz ediyor. Dopler, Kemik dansitometresi, ilaçlı film ve tomografi hastanemizde bulunuyor, yakın zamanda da MR hizmeti vereceğiz” dedi. Hastanelerinde yeni doğan yoğun bakımı olmadığını ifade eden Op. Dr. Karataş, tüm yoğun bakımlarda 24 saat doktor bulunması gerektiğini söyledi. Op. Dr. Karataş, “Doktor bulunduramadığımız için ünitemiz var ancak verimli çalışamıyoruz. Ventilatörlerimiz ve gerekli cihazlarımızın hepsi mevcut. Acilde ve 122’de 3 hekim her gün bulunduruyoruz, yoğun bakım içinde hekim bulundurmamız gerekiyor” dedi.

Yeni dönem de ek binanın üst katını da alıp, Dahiliye kliniklerini taşımayı hedeflediklerini ifade eden Op. Dr. Karataş, yatak sayısını arttırmaktan öte daha çok odaların daha kaliteli hizmet sunabilecek şekle dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Yeni bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Op. Dr. Karataş, “Bilecik bugün 45 bin nüfuslu bir şehir ve daha da büyüyecek.3 organize sanayi bölgesinin dışında yeni üniversite kuruldu. Şuan ki şartların yetersiz olduğu konumdayken ilerde daha da yetersiz hale gelecek. Bu durum için yeni binaya taşınmak çok daha güzel hizmet vermemizi sağlayacak” şeklinde değerlendirme yaptı.