“ULUSLARARASI BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Gazi Üniversitesi rektörlüğüne adaylığını açıklayan GÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, hedefinin üniversiteyi uluslararası arenada söz sahibi yapmak olduğunu belirtti.
Dekanlık yaptığı süre içerisinde farklı açılımları gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, toplumla iç içe sağlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirtti. Yılmaz, “Karşıyaka ve Çayyolu’nda poliklinikler açtık. 24 saat diş acili hizmeti veriyoruz. Yabancı uyruklu öğrencilerin lisans ve lisan üstü eğitimi almasını sağladık. Uluslararası eğitim vermek için 105 öğretim üyemiz ile yeni hedefler belirledik. Erbil’de, Bağdat’ta, Slovakya’da ve İngiltere’de Gazi Üniversitesi’nin de o bölgelerle irtibata girmesi o bölgelerde yerleşkesinin olması için ön girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Prof. Dr. Yılmaz “Gazi Üniversitesinin dünya çapında söz sahibi olmaması için hiçbir nedenin olmadığını” söyledi.
Türkiye’nin İlk Engelli ve Geriatri Diş Tedavi Merkezi Mayıs Ayında Hizmete Geçecek
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde, Türkiye’nin ilk engelli ve geriatri diş tedavi merkezi kurulmasına karar verildi. Mayıs ayında tamamlanması planlanan merkezde, zihinsel engellileri anesteziyle tedaviden, işaret dili bilen personel istihdamına kadar engelli ve yaşlıların ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet karşılanacak. Prof. Dr. Derviş Yılmaz, “Toplumumuzun yaklaşık 8,5 milyonun engelli olduğunu gördük. Hekimle iletişim kuramayan zihinsel engellilerin sayısı yaklaşık 400 bin. Hangi tip engelli olursa olsun, herhangi bir kişinin desteği olmadan buradan diş sağlığı hizmeti alabilmesini hedefliyoruz.” dedi.
“Hiçbir Öğretim Üyesi Geleceğinden Endişe Duymamalı”
Prof Dr. Derviş Yılmaz; “Üniversitemizin birliğe, bütünlüğe ve huzura ihtiyacı var. Farklı renklerin bir arada olduğu ve birbiriyle iş birliği yaparak başarılara imza atabiliriz. Hiçbir öğretim üyesi geleceğinden endişe duymamalı. Akademik yaşam çok yoğun emek ve özveri gerektirir dolayısıyla belirli şartları yerine getiren akademisyen emeğinin karşılığını hak ettiği şekilde almalıdır” diyerek öğretim elemanlarının özlük haklarına vurgu yaptı.
“Öğretim Üyesi Katkı Payının Kalkması Bir Hata Oldu”
Prof. Dr. Yılmaz; “Sağlık turizminde 30 milyon dolara çıkması beklenen gelirden sağlık çalışanları olarak payımızı alabiliriz. Öğretim üyesi katkı payının kalkmasının bir hata olduğu kanaatindeyim. Tekrar konulduğunda devlet kazanacak, öğretim üyesi hasta bakıp gelirini artıracak ve böylece hasta da mutlu olacak.” Dedi. Ayrıca Yılmaz “Öğretim üyelerimizin üniversitede rahat ve huzurlu olması, daha verimli çalışmalarını sağlayacak hizmeti sunmak için gerekli planlamaları yapıyoruz. Rektörlük seçim sürecini başarıyla tamamladığımız takdirde her gün 16:30-18:30 saatlerini sadece öğretim elemanlarımızın istek, dilek ve problemlerine ayırmak istiyoruz” dedi.
Diş Hekimliğinde Uluslararası İlk’ler
Türkiye’de ilk defa Rusya ile ortaklaşa Ortodonti, Çene Cerrahi ve Ortopedi Sempozyumu 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Boy ve kemik uzatmanın ilk çalışmalarını yapan bilim adamları ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde ortak bir merkez açma da planlanıyor.
“Katılımcı Yönetim Anlayışı”
Prof. Dr. Derviş Yılmaz, “Öğretim elemanları ve idarecilere, Üniversite yönetiminden beklentilerini belirlemeye yönelik açık ve kapalı uçlu sorulardan oluşan bir anket gerçekleştirdik ve bu anketin sonuçları rektör seçildiğimiz takdirde yol haritamızı oluşturacak” dedi. Prof. Dr. Yılmaz, iletişime çok önem vereceğini “İletişim, öğretim elemanları ile her alanda sağlanacak, sorunlar iletişimle çözülecek” sözleriyle vurguladı.